Additioneel

Speluitleg Punto Banco

De kaarten

De volgende puntwaarde geldt voor de Punto Banco kaarten:

  • Een Heer, Vrouw, Boer en Tien zijn leveren allemaal nul punten op.
  • De aas is één punt, dus telt als 1.
  • Voor de kaarten twee tot en met negen geldt een eigen puntwaarde.

Zoals eerder gezegd gaat de telling tot negen punten, dus het kan er niet boven komen. Wanneer het puntentotaal de negen overschrijdt worden de tientallen vervolgens niet meegeteld. Concluderend dat een getal, indien een tiental van bijvoorbeeld 12, wordt afgerond naar 2. Kortom de tientallen vervallen dus.

 

Inzetmogelijkheden

Bij het spel Punto Banco zijn er drie inzetmogelijkheden, namelijk:

  • Punto – hierbij wordt je 1 keer je inzet uitbetaald.
  • Banco – is hetzelfde als Punto, namelijk ook 1 keer uitbetaling van de inzet.
  • Egalité is immers de best betaalde optie, maar ook met de minste kans. Later leg ik je uit waardoor dit komt, aangezien de inzet hierbij 8 keer uitbetaald.

Wees je er wel van bewust dat er een minimum en maximum inzet geldt. Deze bedragen staan namelijk aangegeven bij de tafel, ook bij het live casino. Het tafelminimum geldt dus echter per speler. Daartoe geldt de maximuminzet per speler en per box van Punto en Banco. Edoch geldt de maximuminzet voor Egalité per speler omdat deze anders is.

 

Hoe verloopt het spel?

Het spel begint wanneer de groupier zegt “Uw inzet alstublieft”. Je krijgt namelijk wel voldoende tijd om je inzet te plaatsen. Als de groupier zegt “Geen inzetten meer” of “Niets meer plaatsen alstublieft”, mag je dus echt niets meer inzetten of überhaupt aanraken. Wat de groupier vervolgens doet is om en om een kaart trekken, beginnende bij punto. Het is mogelijk dat een derde kaart wordt getrokken indien het puntentotaal niet genoeg is. Hieruit volgt een aanvullende kaart voor Punto of Banco. Hierzijn daarentegen wel vaste regels voor.